JAFFA - rekonstrukcija rashladnog tunela

JAFFA - rekonstrukcija rashladnog tunela

Jedan od najvećih konditorskih proizvodjača u Srbiji odlučio se za unapređenje svoje postojeće opreme ugradnjom upravo našeg rashladnog sistema.

Uz glavni zahtev za očuvanje prepoznatljivog ukusa i kvaliteta proizvoda koji dugi niz godina pronalazi svoje kupce na domaćem tržištu, još jednom smo bili uspešni u misiji očuvanja proizvoda i to uz unapređenje proizvodnog procesa.

Na postrojenju namenjenom za Munchmallow dezert koji koristi stari rashladni tunel za očvršćavanje čokoladnog preliva, opterećenost i otežano funkcionisanje usled nedovoljne rashladne snage onemogućavali su postizanje punog proizvodnog potencijala ove linije. Problem zamrzavanja isparivača i potreba za njegovim čestim otapanjem uzrokovao je česte zastoje proizvodne linije.

Rekonstrukcijom postojećeg rashladnog sistema, odnosno postavljanjem naša nova dva kompresora, kao i proširenjem isparivačke snage, ostvarili smo ne samo kontinulani i nesmetani rad linije, već i povećanje njenog proizvodnog kapaciteta od 30%.

Automatizacija dela linije, upravljački panel za lakšu manipulaciju kao i monitoring temperatura duž celog tunela još su neke od prednosti našeg rashladnog sistema.

Prepoznatljivi brendovi opreme kojima obezbeđujemo kvalitet naše opreme su:

  • Frascol kompresori
  • CABERO isparivači
  • Sporlan električni ekspanzioni ventili
  • EVCO/Weintek kontrolni sistem

Ovim primerom smo još jednom predstavili pun potencijal naše opreme kao i naših projektnih rešenja koji i na starim proizvodnim linijama ostvaruju veliko unapređenje i njihovo puno iskorišćenje.

Tražite rešenje i ponudu za vaš novi projekat